BÜTÜNLEME SINAVLARI HAKKINDA

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı itibarıyla Final Sınavları sonrasında Bütünleme Sınavları yapılacaktır ve bütünleme sınav tarihleri akademik takvimimizde yer almaktadır.

Final sınavları öncesinde devamsızlık vb. nedenlerden dolayı FF notu verilmiş öğrenciler final sınavına giremezler ve bütünleme sınav haklarını kaybederler.
Bütünleme sınavına sadece F notu alan öğrenciler girebilir, koşullu geçer not (D, D+, C-) alan öğrenciler bütünleme sınavına giremez.
Bütünleme sınav notu finalin ağırlığı kadar ders geçme notuna etki edecektir.
Mazeretleri nedeniyle Final sınavına giremeyen öğrenciler de bütünleme sınavına girebilirler. Mazereti olup bütünleme sınavına giren ve kalan öğrenciler, mazeretlerinin Mazeret Komisyonu tarafından kabul edilmesi halinde mazeret sınavına gireceklerdir. Bir öğrenci geçerli bir mazeret ile hem final hem de bütünleme sınavına giremez ise mazeret sınavından kalması durumunda bir de bütünleme hakkı vardır.
Bütünleme sınavının mazereti yoktur.